Happy Sunshine

Happy Sunshine

img1429804301959

Door Samantha – Of ik nou buiten om me heen kijk of rond lees op verschillende blogs..iedereen is blij en dat heeft alles te maken met het zonnetje dat steeds vaker begint te schijnen. Er hangt een positieve vibe, iedereen is happy en heeft energie om met nieuwe dingen aan de slag te gaan. Maar hoe komt het toch dat we ineens zo fris en fruitig zijn nu de zon vaker schijnt?

IMG-20150423-WA0002 (1)

Zonlicht
Waar we in de winter zo snel mogelijk binnen willen zijn, brengt de zonlicht en de warmte van de zon daar 360 graden verandering in. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat zonlicht het stofje endorfine aanmaakt (maak je ook aan tijdens het sporten) en direct invloed heeft op het hormoonstelsel.

Energie
Ik zei het net kort al, maar met het lekkere weer lijkt het alsof iedereen 10 keer zoveel energie heeft. Als het niet de voorjaarsschoonmaak thuis is, dan is het wel de tuin flink onder handen nemen. Ook dit heeft alles te maken met het stofje endorfine dat wordt aangemaakt. Endorfine geeft namelijk je schild en pijnappelklieren een boost, waardoor jij je heerlijk ontspannen en chill voelt. Niet alleen endorfine heeft effect op je energiepeil, ook het feit dat het langer licht is, maakt ons een stuk fitter en alerter.

20150420_154303

Vitamine D
Waarschijnlijk wist je dit al, maar om toch even de wijsneus uit te hangen. Zonlicht zorgt er voor dat het lichaam Vitamine D aanmaakt. In de winter moet je dit voornamelijk uit je voeding halen, maar in de lente/zomer kun je heel makkelijk zonnestralen meepikken. Heb je last van spieren of gewrichten, ga dan eens lekker zonnen. Door de warmte ontspannen je spieren en kan de pijn vermindert worden.

I feel good
Waar in de winter onze benen net melkflessen waren en ons gezicht nog kleurloos en grauw, laat de zon ons stralen. We krijgen een kleurtje, worden iets bruiner en voelen ons daar door goed. Daarnaast krijgen we een happy feeling van alle kleurrijke bloemetjes om ons heen en genieten we van onze zomerkleding.

Naast alle voordelen heeft (teveel) zonnen natuurlijk ook nadelen. Smeer je daarom ook altijd in, aldus juf Samantha.

Wordt jij ook zo happy van de zon?

Bron
Advertenties

13 gedachtes over “Happy Sunshine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s