Persoonlijke update: Het bloggen tot nu toe

Persoonlijke update: Het bloggen tot nu toe

1422709799006

Door M&S – Inmiddels zijn wij al ruim drie maanden aan het bloggen en het bevalt ons prima. Op 4 januari 2015 zijn wij gestart met Indian2day, waarmee wij ons eigen plekje op het internet creëerden. Wij hebben samen de grootste lol tijdens het bedenken en schrijven van artikelen en vinden het al helemaal geweldig als jullie hier een lieve reactie op achterlaten.  In dit artikel willen wij meer over ons zelf vertellen, zodat jullie ons beter leren kennen. Het is tenslotte het leukst als je de persoonlijkheid en achtergrond van de blogger(s) ook kent. Daarnaast willen wij ook onze ervaringen delen over het bloggen tot nu toe.

sisters

Achtergrond
Eigenlijk zijn wij nichten van elkaar, maar in principe beschouwen wij elkaar als zusjes. Wat dat betreft, is het volgens ons echt een Indiaas of een buitenlandse dingetje, daar is het heel normaal om je neven en nichten te beschouwen als broers en zussen. Dit hebben wij ook meegekregen en aangehouden. Overigens zijn wij wel benieuwd of jullie ook een nicht/schoonzus of beste vriendin hebt, waarmee je eigenlijk gewoon als zus omgaat? Vanaf kleins af aan kunnen wij het al heel goed met elkaar vinden, wij deden en doen nog steeds het liefst alles samen en hebben op deze manier heel veel herinneringen opgebouwd. Dat was het sentimentele gedeelte, oftewel een beetje achtergrond geschiedenis.

Hedendaags zien wij elkaar minder dan wij zouden willen. De een woont in Almere en de ander in Amsterdam. Op zich geen groot afstand (pak ‘m beet halfuurtje reistijd), maar verplichtingen hé! School, werk etc. Hoe dan ook ons gezamenlijke dingetje, waar wij elke dag over praten is onze blog.

Het bloggen tot nu toe
Zoals boven al vermeld vinden wij het bloggen heel leuk. Voordat wij Indian2day opzette, hebben wij dagenlang gesproken. Zullen we het doen of niet doen? Wat vind je van het idee om te bloggen? Wat gaan we dan bloggen en ga zo maar door…Indian2day kun je volgens ons niet onder één label stoppen. Eigenlijk bloggen wij over alles wat in ons opkomt. Wij overleggen met elkaar, leggen het idee voor en gaan ons eigen gang met het schrijven van het artikel. Inspiratie komt dus van overal en nergens. Op de gekste momenten en plekken krijgen wij inspiratie voor een blogpost en beginnen meteen met het schrijven op ons mobiel of een Word document. Dit werkt soms iets makkelijker als je onderweg bent of op school bent.

Hiermee komen wij wel op het volgende puntje van bloggen. Wij hebben moeten uitzoeken hoe WordPress werkt. In principe helemaal geen moeilijk systeem, maar sommige dingen hebben wij nog niet helemaal onder de knie. Namelijk, als wij ons tekst op mobiel of in Word schrijven en dit stukje kopiëren naar WordPress krijgen wij een lettertype verschil. Wellicht dat jullie dit in sommige artikelen van ons hebben gezien. Dit betekent niet dat wij de tekst van iemand anders hebben gekopieerd, maar dat wij niet weten hoe je de hele tekst in normale koptekst kunt zetten. Veel van jullie bloggen al langer en hebben WordPress al helemaal onder de knie. Wij zouden het erg op prijs stellen als jullie ons tips kunnen geven omtrent WordPress.

Waar onze focus nu vooral op ligt is het maken van foto’s. Wij zijn bezig om heldere en duidelijke foto’s te plaatsen om toch een professionele en aantrekkelijke blog van te maken.

Dit was onze eerste persoonlijke update, waarbij we in ons enthousiasme meer dan 500 woorden hebben geschreven. Gelukkig is het weekend:)

Hebben jullie nog (persoonlijke) vragen of feedback voor ons? Tips over het bloggen zijn van harte welkom.
Enjoy your weekend!

Bron foto

Advertenties

15 gedachtes over “Persoonlijke update: Het bloggen tot nu toe

 1. Via via kwam ik jullie blog tegen! Leuk jullie blog met een vleugje India ;-)! Nog een tip voor wellicht de lange termijn. Als je eenmaal WP onder de knie hebt en jullie willen meer: ga voor wordpress.org. Daar heb je veel meer opties en keus en je hebt je eigen domein :-)!

  Like

 2. Leuk om te lezen zeg! En inderdaad, ik zie m’n schoonzusje ook als mn zus 😉
  Over het lettertype verschil, ik had dat ook eerst niet door. Als je in word je post schrijft; voor je m kopieert naar wordpress, even alles selecteren en dan de regelafstand om 1 zetten. Bij mij werkt dat, hoop dat t lukt! En keep up the good work xx

  Liked by 1 persoon

 3. Mooi dat jullie dit samen kunnen doen. Betreft het lettertype verschil, misschien is het handig om de tekst direct via je mobiel in WordPress te schrijven? Via de WordPress app.

  Verder kun je heel veel op Google vinden over WordPress, ik ben zelf absoluut geen pro en wil ook nog veel leren over WP.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s